Derfor skal du købe kalvehytter

Kalveopdræt er en vigtig bestanddel af vores landbrug i Danmark. Det er afgørende for produktionen af fødevarer og kød, som du spiser, når du bl.a. skal have aftensmad. I Danmark er der også stor fokus på dyrevelfærd og måden, som dyrene har det inden, de skal spises. Plejen og komforten for kalvene skal være i top. Her er kalvehytter et helt centralt element, der spiller en stor rolle i, hvordan dyrene har det. Kalvehytter er små midlertidige boliger, der sikrer kalvenes trivsel og sundhed i starten af deres liv.

Hvad er kalvehytter?

Kalvehytter er vigtige for kalve i deres første levetid. Helt præcist så er kalvehytter små midlertidige hytter, hvor kalvene opbevares i starten af deres liv. De har flere forskellige funktioner og grunde til, at hytterne bliver brugt.

Det er blandt andet de her 3 grunde:

Beskyttelse mod naturen

Kalvene er skrøbelige, lige når de bliver født. Derfor bliver de har beskyttet mod regn, torden, vind og kulde. Det er afgørende for, at de får en god start, da de i højere grad undviger sygdomme. Det sikrer større trivsel for en kalv, at den ikke bliver syg. 

Isolering

De fleste kalvehytter er som regel isoleret mod kulde. Det sikrer, at kalvene altid har en stabil temperatur i deres hytte. Det er meget vigtigt, da kalve kan have svært ved selv at regulere temperaturen.

Hygiejne

Noget af det vigtigste ved kalveopdræt er, at du sørger for en god hygiejne. Det smarte ved kalvehytter er, at de er nemme at vedligeholde og gøre rent. Det sikrer, at risikoen for sygdomme formindskes og skaber et sundt miljø for dyrene. 

Det her skal du kigge efter, når du skal købe kalvehytter

Det første du skal kigge efter, når du skal have købt kalvehytter er, at materialet skal være holdbart og kunne holde til slid. På den måde undgår du at skulle ud og købe nye hele tiden, fordi de går i stykker. Et godt materiale kunne være polyester. Det kan modstå UV-stråler, det er holdbart samt er det nemt at gøre rent. En god tilføjelse kunne være, at hytten er forstærket med glasfiber. Det sikrer endnu bedre holdbarhed og styrke i hytten. 

Du kan også finde forskellige størrelser. Der kan være til enkelte kalve eller flere kalve. Her vil det blive være at foretrække den størrelse, som passer til dig og dine behov, hvis du skal opdrætte kalve i godt og sundt miljø.