Derfor skal du rydde plænen for nedfaldne blade om efteråret

Om sommeren er haven en sand oase, hvor du kan nyde det gode vejr og slappe af i familie og venners selskab. Men det er også hårdt arbejde at være haveejer, for der følger mange opgaver med at holde plæne, planter og resten af haven pæn.

Det gælder især om efteråret, når sommerens blade forvandles fra grønne og flotte til brune og triste. Det er altid vemodigt, når sommeren er forbi, og når de flotte grønne farver forsvinder, men de store mængder af nedfaldne efterårsblade kan også skabe andre problemer.

Undgå sygdomme i græsplænen

Hvis du har mange træer i haven, kender du helt sikker til, hvordan store bunker af blade samler sig, når bladende falder fra træerne, og vinden begynder at blæse. Det kan se træls ud, når de brune blade dækker den stedsegrønne græsplæne, men de mange blade kan faktisk også have decideret skadelig effekt på plænen.

Når der ligger et tykt lag af blade på græsset, opstår der nemlig gode betingelser for, at sygdom kan udvikle sig. Det kan eksempelvis være en sygdom som sneskimmel, der angriber græsset, og som efterlader grimme plamager i plænen i mange måneder.

Netop derfor kan det betale sig at fjerne de store bunker med blade fra græsset, hvilket du nemt og effektivt kan gøre med en løvblæser. Hold din have ren med en Stihl løvblæser, som giver dig mulighed for at rydde hele have på kort tid.

Lad bladende komme til gavn for smådyr og haven

Efterårets blade er faktisk vigtige for mange af de dyr, der lever i din have. Det gælder både for pindsvin, regnorme og lignende, og du bør derfor ikke fjerne bladende helt. Du kan derfor med fordel placere bunkerne af blade andre steder end på græsplænen, så havens smådyr har noget at leve af, når det bliver vinter.