Det skal du vide om centrifugalpumper til brug i industrien

Arbejder du i industrien? Så kan det være, du har stiftet bekendtskab med centrifugalpumper i forbindelse med en opgave eller et projekt. Hvis du godt kunne tænke dig at blive klogere på, hvad centrifugalpumper egentlig er, og hvordan de fungerer, så kan du med fordel læse med videre.

Hvordan fungerer en centrifugalpumpe?

En centrifugalpumpe har til formål at transportere væske ud fra pumpekammeret ved hjælp af et roterende løbehjul. Det er centrifugalkraften, der står for at slynge væsken ud. Sammenlignet med andre former for pumper, så anvender centrifugalpumpen en minimal mængde energi, netop fordi det er centrifugalkraften, der er drivkraften bag pumpen.

Eftersom en centrifugalpumpe udnytter centrifugalkraft, er den også billigere i drift. Det er et klart plus, hvis du som industrivirksomhed er på jagt efter en pumpe til pumpning af væske ved dit næste projekt og samtidig gerne vil spare penge.

Hvad bruges centrifugalpumper til?

Centrifugalpumpen er en bredtfavnende pumpe, der løser en lang rækker opgaver inden for industri, fjernvarme, ejendomme og vandforsyning. For eksempel anvendes centrifugalpumper til at cirkulere vand i aflukkede anlæg. Du kender det formegentlig fra airconditionanlæg eller varmt vand til opvarmning i form af fjernvarme.

Den rette pumpe løser opgaven på effektiv vis

Har du brug for en centrifugalpumpe til din næste opgave i virksomheden? Det er vigtigt, at du udvælger den rette centrifugalpumpe til opgaven. Det vil løse opgaven hurtigere, nemmere og ikke mindst mere effektivt. H

ar du brug for en hjælpende hånd til at vælge den rette pumpe til formålet, eller har du ikke den fornødne ekspertise til at klare opgaven på egen hånd? Så kan du få rådgivning og sparring hos din forhandler af centrifugalpumper. Nogle entreprenører tilbyder endda at stå til rådighed gennem hele projektet, således at opgaven med sikkerhed bliver løst til perfektion – hvilket er til gavn for virksomheden såvel som kunden.