En lille tår af Grækenland

De fleste danskere, som har været så heldige at være på sommerferie på en af de mange græske øer, kender nok til den traditionelle drik ouzo. Efter et af de mange skønne måltider er der nemlig tradition for, at man bliver budt på en lille tår.

Med den kraftige lakridsagtige smag er ouzo nok noget, de færreste danskere glemmer, når de endelig har smagt på den drikken, og det er da også derfor, at den traditionelle drik i sig selv bliver ved med at være en del af mange danskeres græske ferieminder.

Den traditionelle drik

Ouzo er en traditionel græsk alkoholisk drik, som rigtig længe har været en del af den græske tradition. Derfor er der da også rigtig mange danskere, som også for flere år siden har kendt til drikken.

Der er flere forskellige måder at nyde ouzo på. Men uanset om du vælger at tage den som et hurtigt shot, eller om du vælger at nyde drikken over længere tid, er dette alt sammen muligt. I dag er det nemlig således, at man sagtens kan få fat på drikken – også herhjemme i de mere danske omgivelser.

Tag de mange minder med hjem

Rigtig mange danskere bruger store dele af foråret på at glæde sig til den sommerferie, som de skal på, når de varmere sommermåneder endelig virkelig bliver en del af hverdagen. Derfor er det også helt naturligt, at man gerne vil forlænge ferien så lang tid som muligt. For at virkelig få så meget ud af ferien som muligt tager danskere nemlig også rigtig gerne de mange ferieminder med hjem.

En helt bestemt måde, man virkelig kan få den græske feriestemning med hjem på, er ved også at nyde en tår ouzo herhjemme. Ja nogle bliver rent faktisk så glade for den traditionelle drik, at de ikke kan nøjes med at nyde den på den gode sommerferie.