Et godt arbejdsmiljø er guld værd

Hvis du har et fuldtidsarbejde uden for dit hjem, er du en af de mange danskere der tilbringer en stor del af en almindelig uge sammen andre mennesker på en arbejdsplads. Det kan være i et åbent kontorlandskab en produktionshal eller en forretning, i en større eller mindre virksomhed. Lige meget hvad, så er forholdene og stemningen på din arbejdsplads vigtig for hele dit velbefindende. Det er derfor essentielt at der på alle arbejdspladser skabes plads til, at alle ansatte kan føle sig godt tilpas og en del af fællesskabet.

Sociale events skaber sammenhold

Mange arbejdspladser sørger for at holde indtil flere årlige sammenkomster, hvoraf den største nok er den traditionsrige julefrokost. Alt efter størrelsen på medarbejderstaben og ledelsens lommer, kan de omfatte mere end bare sild og snaps. Det er for eksempel blevet mere almindeligt at deltage i store julearrangementer uden for arbejdspladsen, i visse tilfælde i selskab med ansatte fra andre arbejdspladser. At sørge for underholdning til firmafest eller julefrokost er også populært – så kan der komme en måske kærkommen pause i samtalerne og spisningen. At opbygge en firmafest omkring en fysisk aktivitet er også en oplagt ide til at lære dine kolleger bedre at kende. Her bør arrangørerne dog tage medarbejdernes fysik og alder med i overvejelserne: Ikke alle personer ønsker at rapelle ned af en klippevæg.

Den daglige tone

Sociale sammenkomster uden for arbejdstiden kan overdrives, og i bund og grund er det jo ikke hovedårsagen til at du trives på din arbejdsplads eller ej. Her spiller den daglige tone og stemning en meget større rolle. Ledelsen skal således slå hårdt ned på alle former for mobning, diskrimination og grænseoverskridende opførsel overfor medarbejdere, og gøre det klart at det ikke tolereres. Man skal også være opmærksom på, at der gives plads til eventuelt introverte ansatte, for eksempel ved at give vedkommende fred og ro.