Få foretaget en overstrygning af tag

Trænger der vand ind ved dit tag, eller begynder du at finde tegn på svamp i dine spær? Så bør du overveje at få foretaget en overstrygning af tag.

Fugt kan være utrolig ødelæggende for dit tag, og derfor kan du kommer problemerne i forkøbet med en overstrygning af tag. Hvis du ønsker at forlænge levetiden på dit tag, så er en overstrygning det helt rigtige valg. Hvis ikke du har mulighed for at få adgang til lofttagets skråvægge og skunker i de ældre huse, er det i de fleste tilfælde bedre at lave en overstrygning end en understrygning. Det anbefales, at hele tagets overstryges, således bibeholder det et så harmonisk udtryk som muligt. Det er muligt at reparere et tag ved at overstryge en del af det, men visuelt giver det det pæneste tag, hvis det foretages på hele tagets overflade.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her mere information om overstrygning af tag.

Sådan foretages en overstrygning af tag

Overstrygning af tag foregår ved hjælp af nogle yderst moderne og gennemtestede metoder. Her bruges en fugepistol, som ved højt tryk presser den meget tykke og seje fugemasse ud. Det høje tryk bevirker, at fugemassen presses ind i selv de allermindste revner og sprækker mellem tagstenene. På denne måde opnås en yderst tæt og langtidsholdbar fuge, der er i stand til at følge tagets naturlige bevægelser uden at revne eller miste sin evne til at binde tagstenene sammen. Massen limer altså dit tag sammen, og gør det dermed modstandsdygtigt over for både storm, kulde og varme. Det er vigtigt, at dit tag får den helt rigtige behandling, da et utæt tag kan være skyld i store skader på huset.

En overstrygning af tag kan det modstå selv de mest ekstreme påvirkninger i de danske vejrforhold. Fugerne tager ikke skade af hverken stærk varme eller hård frost, og det kan holde både slagregn og fygesne ude fra loftet. Dit tag vil kunne modstå voldsomt vejr som skybrud og kraftig storm.

Overstrygning af tag er også markant billigere end et helt nyt tag, og i de fleste tilfælde forlænger det faktisk tagets levetid med op til 15 år. Der er altså god grund til at undersøge, om det er på tide at få foretaget en overstrygning af tag.