Få viden om intuitiv tænkning på Børneliv

Jørn Martin Steenhold er pædagog og forsker i barndom. Han har skrevet flere bøger om emnet og har igennem flere år akkumuleret en bred viden inden for børns intuition, leg, liv og forståelse af verden. Han har samlet sin viden på www.borneliv.dk, hvor håbet er en dialog om hans forskning og bøgerne, han har skrevet.

Jørn Martin Steenhold har forsket i børns intuition

Intuitiv tænkning giver en dybere og rigere forståelse af folk omkring en og er ofte en pludselig forståelse af en situation, en helhed eller en sammenhæng. Børns intuition udvikles gennem leg og erfaring med forskellige elementer. Det gælder blandt andet at få ting til at ske, ønsker, intuitiv tænkning, poetiske uforklarligheder, skabe mening med ting, religiøse forestillinger, synkronicitet, uforklarlige færdigheder, mønstergenkendelse og universets gåder. Børn, der leger som om de er intuitive eller ”fornemme-kloge”, foregiver ofte at være forfattere, drømmere, kunstnere o.l. Disse børn har brug for at være sammen med andre mennesker, der er både originale og specielle. Det kan være mennesker, som vil bruge deres fantasi og fortælle historier og mennesker – og disse historier behøver ikke at være en del af det almindelige samfund, som børnene er vant til. Børn med intuition elsker at lege i fantastiske fantasier med elementer fra fjerne verdener og religiøse emner.

Intuitive børn kan fornemme hverdagens magi

Intuitive børn bliver ofte gode til at fornemme magien i alt, forudsige ting og se skjulte mønstre og sammenhænge. Måden at udvikle fornemme-klogheden på, er gennem fantasifulde fortællinger om overnaturlige oplevelser og åndelige eksperimenter. Det er vigtigt at skabe situationer, plads og anerkendelse til de børn, der tænker intuitivt. Mange børn er naive, spontane og uforudsigelige, som kan foretage sig nogle ting og handlinger, der ikke nødvendigvis er inden for det man almindeligvis forventer sig af handle- og erfaringsmønstre. Det, der kan være udfordringen, er, at børn skal kunne stole på sig selv, så de tør tænke alternativt og handle efter det. På den måde kan de opdage det usandsynlige. Jørn Martin Steenhold nævner intuitiv tænkning gennem forskellige ting, da det er et bredt emne i børns udvikling. I delen om ønsker, bliver der nævnt de ønsker, der er mulige at opfylde, og de ønsker, der ikke er mulige at opfylde. Det handler om at se det urealistiske og det realistiske i sine drømme og ønsker. Du kan lære om børn, barndom, leg og meget mere på www.borneliv.dk. Jørn Martin Steenhold har samlet en række spændende artikler om forskning i barndom, der formidler om vigtigheden af leg gennem læring.