Gode ting du kan gøre for din krop

vores krop bærer hver dag rundt på vores liv. Kroppen sørger for så mange ting, og når man tænker over det, så er det helt vildt, hvad kroppen kan og hele tiden gør. Kroppen går for dig, den har et immunforsvar, som passer på dig, og den fortæller dig rigtig mange af dens behov i løbet af en dag. For at kroppen skal fungere helt optimalt, så er der også nogle ting, som man selv aktivt kan gøre for at være god mod sit helbred og hjælpe kroppen bedst muligt.

Vitaminer

Man kan blandt andet hjælpe kroppen ved at tage vitaminer. Mange vitaminer får vi igennem vores kost, men af flere årsager er det ikke altid nok. Det kan f.eks. være, at man ikke spiser den mad, hvori nogle vitaminer befinder sig. Man kan f.eks. få C-vitamin gennem grøntsager. For mange kan det dog stadig være en rigtig god ide at tage C-vitamintabletter. Der findes mange flere vitaminer end bare C-vitamin. Det kan f.eks. være en rigtig god ide at tage D-vitamintabletter om vinteren, da man blandt andet får D-vitaminen igennem solstråler – hvilket oftest er meget mindsket om vinteren. Generelt findes der mange vitaminer, som kan være rigtig sund for din krop. Her kan man blandt andet tage en snak med sin læge, for at finde ud af om man mangler nogle vitaminer i sin krop, som derfor kunne være godt at tage tabletter for.

Andre gode ting for kroppen

Generelt er der mange ting, man kan gøre for sin krop, og det er vigtigt at lytte til den. Det er også vigtigt, at man får nok søvn og hvile. Det er med til at kroppen fungerer bedre. Det kan også være en rigtig god ide at dyrke motion eller f.eks. gå nogle ture, så kroppen bliver aktiveret.