Hjælp til forældre, som har allergiramte børn

At have et barn, der døjer med allergier, kan være en udfordrende i hverdagen, når allergien optræder. Allergiudbrud kan påvirke dit barns trivsel og dagligdag negativt, men der er trin, som forælder kan tage for at mindske allergien. Du kan læse videre, hvordan du bedst muligt kan hjælpe dit allergiramte barn.

Hvad er kilden til allergien?

Det første skridt er at finde ud af, hvad dit barn er allergisk over for? Dette kan omfatte pollen, husstøvmider, kæledyrsallergener, fødevarer eller andre udløsende faktorer. Sommetider er man som forældre ikke i tvivl, hvad det er, men hvis I oplever at være i tvivl, kan I altid konsulter en læge for at få en nøjagtig diagnose og forståelse af allergien.

Gør hjemmet allergivenligt

For at minimere allergiudbrud kan du holde hjemmet rent ved at få støvsuget ofte og luftet ud dagligt. Allergivenlige juniordyner og betræk er en fordel, samt bør I undgå at have tæpper og tunge gardiner på børneværelset.

Følg lægens råd

I bør altid følge behandlingsplanen, som jeres læge anbefaler for dit barn. Dette kan omfatte medicin som antihistaminer eller inhalatorer, der skal tages, når allergien slår ud. Vær sikker på at have medicinen tilgængelig og forstå, hvordan og hvornår den skal tages.

Sund kost og motion

Flere læger mener, at det at spise en sund kost og dyrke motion dagligt kan hjælpe med at styrke dit barns immunforsvar og mindske allergiudbrud. Sørg for, at dit barn får en afbalanceret kost med masser af frugt, grøntsager og opfordre til motion.

Hold øje med dit barns allergi

Allergier kan faktisk ændre sig over tid, hvorfor du bør holde øje med eventuelle ændringer i dit barns symptomer og reaktioner på allergien. Nogen børn vokser fra deres allergier, hvorimod andre gennem livet pludselig udvikler en allergi. Hvis allergien ændre sig, kan du altid talte med jeres læge, om i skal tilpasse behandlingen.