Hvad er en X-RAY Scanner, og hvad bruges den til?

Du har garanteret hørt om X-RAY Scannere før. Ordet bruges på engelsk og sommetider også i det danske sprog. X-RAY Scannere hører man hyppigst om i sammenhæng med hospitaler, men de bruges også i mange andre sammenhænge. De er nemlig utroligt brugbare apparater, der kan noget ganske særligt.

X-RAY Scannere i medicinsk sammenhæng

Når man taler om en X-RAY Scanner på et hospital, hører man oftere ordet ”røntgenfotograferingsmaskine”. Det er nemlig præcis, hvad en X-RAY Scanner er. På hospitaler bruges de X-Ray Scannere altså til at røntgenfotografere knoglebrud, men også til at opdage og behandle kræft og andre sygdomme. X-RAY Scannere kan give detaljerede billeder af det, der befinder sig inden i os eller objekter.

Hvordan bruges en X-RAY Scanner i forbindelse med stål?

Når det kommer til stål, kan en X-Ray Scanner opdage, hvis der er noget i stålets opbygning, som ikke er, som det burde være. En scanning i røntgenmaskinen kan også være et vigtigt led i processen med CE-mærkning. CE-mærkning er obligatorisk på en række produkter i EU. En CE-mærkning er altså et udtryk for, at maskineriet, legetøjet eller andet er fremstillet på lovlig vis ifølge EU’s lovgivning. Derfor kan du trygt købe varer, der er CE-mærket, for de har været gennem en kvalitetstest og har kvalificeret sig til mærkningen.

X-RAY Scannere i fødevarebranchen

I fødevarebranchen sørger X-RAY Scannere for at fødevarer bliver undersøgt for kvalitetsmangler. En X-RAY Scanner kan for eksempel kontrollere konservesdåser.

Det er særligt vigtigt for os mennesker, at den føde, vi indtager og giver børn, er i orden. Vi vil ikke indtage noget, som er sundhedsskadeligt. Derfor gøres der meget for, at det ikke skjules for kunderne, hvis der er noget i en fødevare, som potentielt udgør en sundhedsrisiko. Bl.a. det er X-Ray Scannere med til at sikre.