Hvilken skjorte skal du vælge? Læs hele guiden her

Skjorten er en af de mest alsidige og klassiske beklædningsgenstande i enhver mands garderobe. Men med en bred vifte af stilarter, pasformer og stofvalg kan det være udfordrende at vælge den rette skjorte. Denne artikel præsenterer en omfattende guide til at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, så du kan se se knivskarp ud med en ny skjorte, uanset om det er til en formel begivenhed, en afslappet aften eller en dag på kontoret.

Stil: Passer den til anledningen?

Dress skjorter: Disse skjorter har normalt en knaplukning og er velegnede til formelle begivenheder som bryllupper eller forretningsmøder. Vælg hvide eller lyseblå skjorter, da de er mest alsidige.

Casual skjorter: For mere afslappede lejligheder er der et bredt udvalg af mønstre og farver at vælge imellem. Skjorter med tern, stribemønstre eller endda print kan give din stil et mere afslappet udtryk.

Pasform: Komfort og stil

Slim fit: Denne pasform er tætsiddende og skaber en moderne silhuet. Det er ideelt for slanke individer, der ønsker en smart og skarp look.

Regular fit: En mere traditionel pasform, der giver lidt mere plads og komfort omkring kroppen. Dette er en alsidig pasform, der passer til de fleste kropstyper.

Relaxed fit: Denne pasform er mere løstsiddende og giver en mere afslappet og komfortabel stil. Det er velegnet til mere uformelle lejligheder.

Krave: Rammen om ansigtet

Spread krave: En bred krave, der giver plads til større slipsknuder som Windsor. Denne krave er velegnet til formelle begivenheder.

Button-down krave: Kraven er fastgjort med knapper, hvilket giver en mere afslappet stil. Det passer godt til casual og smart-casual looks.

Point krave: En alsidig kravetype med medium bredde, der passer til de fleste slipsknuder og passer til forskellige anledninger.

Materiale: Komfort og udseende

Bomuld: Den mest almindelige skjortemateriale, der er åndbart og behageligt. Bomuldsskjorter er velegnede til både formelle og afslappede lejligheder.

Linned: Linnedskjorter er perfekte til sommeren, da de er lette og åndbare. Linned giver en mere afslappet og naturlig stil.

Silke: Silkeskjorter er ekstremt elegante og er bedst til formelle begivenheder. De er luksuriøse, men kan være mere følsomme over for pletter.