Isolering i huset – det skal du vide
Du er kommet til den konklusion at du nok skal have isoleret eller efterisoleret i huset. Måske er det på grund af de stigende priser på energi, eller måske er det bare fordi det er ved at være på tide, fordi det bliver koldere og koldere. Lige meget hvad er det rart nok at vide noget om isolering, inden du kaster dig ud i at skal have det lavet rent praktisk.
Hvad er isolering?
Isolering er helt generelt et forsøg på at reducere varme i at slippe ud fra det isolerede materiale. Eksempelvis vil det betyde for et hus, at man ønsker at isolere for at kunne holde på varmen indenfor og ikke blive påvirket nær så meget af lave temperaturer udenfor. Dette kan gøres på forskellige måder, og også forskellige steder i huset, men fælles for dem alle er, at der ønskes en god isolering som ikke forværres over tid. Isoleringsevnen afhænger af materialet, der bruges til isoleringen, tykkelsen af det, samt de almindelige forhold i isoleringsområdet. Man kan blandt andet isolere sit loft, men man kan også eksempelvis lave isolering af ydrevægge, det hele afhænger af behov og mulighed.
Hvorfor er det godt?
Som der allerede er blevet nævnt lidt om, så ønsker man at isolere for at holde på varmen. Hvis man har en meget dårligt isoleret bygning eller et dårligt isoleret hjem, så vil der skulle bruges meget mere varme, for at holde en behagelige temperatur. Det betyder derfor, at man oftest skal have flere penge op af lommen, for at opretholde netop den temperatur, der er ønsket. Når der isoleres, bliver det altså nemmere og derfor også billigere at blive på den ønskede temperatur. Varmeisolering øger helt generelt komfortniveauet i hjemmet – altså at det bliver mere behageligt at være der – samt reducerer ens energiforbrug.