N a

Gode råd til at få en mave i balance

Noget af det der fylder mest for os mennesker, er vores egen velvære og sundhed, så der er på mange måder ikke noget værre end når maven er i ubalance. Så oplever du uregelmæssig afføring, diarré eller forstoppelse, så kan du med fordel læse med i denne guide.

Hvor stor en indflydelse har kosten?

Der er blevet bedre og bedre forståelse for, at maven forlanger, at vi spiser de rigtige ting for at holde den i balance. Men hvad er de rigtige ting? Du bør hver dag spise mange forskellige grøntsager og fuldkornsprodukter, så dine tarme for mest muligt at arbejde med. Det er ligeledes en god idé at spise yoghurt og kefir samt drikke kombucha, en gæret te drik. Alle ting der bidrager til en god bakteriebalance.

Hvad kan jeg gøre her og nu?

Den rigtige kost kan være med til at få din mave tilbage i balance, og holde en god tarmflora. Men hvis du oplever smerter og gener, som ofte kan føre til diarre, så kan det være svært at have tålmodighed til at maven går i orden igen. Her kan det være en god ide at få et skub i den rigtige retning af paraghurt. Produktet er godt til at stabiliserer og direkte behandle for diarre, for eksempel efter antibiotika eller udenlandsrejser, som begge kan være hårde ved maven og dens balance.

Giv dig selv pauser

Meget tyder på en sund tarmflora har indvirkning på vores mentale helbred, men det er ligeledes også den anden vej rundt. Hvis man har en meget stresset hverdag, med for mange indtryk og deadlines, så kan det give ubalance i maven. Så sørg for at giv dig selv pauser, hvor der er tid til at sætte sig ned og slappe af, så maven også kan afstresse.