Oliekøler – sikrer dine hydrauliske systemer

Arbejder du i en virksomhed, der bruger store maskiner og systemer? Oplever du problemer med for varm olie? Så bør du tage et kig på en oliekøler.

En oliekøler består af et aluminiumselement, hvorpå der er monteret en vinge drevet af en elmotor. En oliekøler bruges til at afkøle olien i et hydrauliksystem. Dette kan være nødvendigt, hvis der udvikles for meget varme i systemet, da varm olie kan give problemer, som ødelægger driftens effektivitet. Du finder masser af kølere, reservedele og tilbehør fra den italienske producent Emmegi Heat Exchangers, som er kendt for sin høje kvalitet. Du kan derfor med stor fordel gå på opdagelse blandt det store udvalg.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her den perfekte oliekøler.

Sådan fungerer en oliekøler

Hydraulikoliens driftstemperatur er normalt 40-55 grader, hvilket er mest optimalt for at undgå driftsproblemer, ringere smøreegenskaber og eventuel kavitation. Hvis olien kommer over disse grader, kan den skade pakninger, pakdåser og O-ringe i dit system. Samtidig er der risiko for, at olien udvikler vanish, fordi den udsættes for destruktiv stress. Hvis du opdager en gul belægning på systemet komponenter, er det vanish. Denne lak blive ligesom lim, hvilket kan medføre, at ventilerne hænger ved opstart. Jo højere temperatur, desto hurtigere destruerer du din hydraulikolie, og derfor bør du anskaffe dig en oliekøler, som kan hjælpe med dette problem.

Høj kvalitets oliekøler

En oliekøler kan monteres med en termostat eller et smartdrive, der stopper og starter blæseren, når det er nødvendigt. Termostaterne kan fås med mange faste og eller justerbare indstillinger. Fordelen ved smartdrive er, at den kun køre med en bestemt hastighed alt efter, hvor varm olien er. Når temperaturen på olien stiger, øges omdrejningerne på blæseren og omvendt. En oliekøler til mobile enheder leveres med indbygget by pass ventil, således olien føres uden om køleelmentet, hvis trykket bliver for højt. Denne ventil sikrer, at køleren ikke eksploderer ved uhensigtsmæssig trykstigning. En oliekøler monteres typisk på returstrengen til olietanken. Returstrengen fra køleren skal dimensioneres, så der opnås mindst muligt tryk. Oliekølere findes med DC, AC eller hydraulikmotorer til drift af blæsevingen.