Printerudstyr – hvad skal man overveje?

En printer er udefraset en relativt solokørende maskine. Den skal selvfølgelig bruge noget papir at printe på og lidt farve, men derudover er der vel ikke ret meget at sørge for udover selve printeren? Nej, ikke som sådan. Dog er de ting vi allerede har nævnt muligvis lidt mere komplicerede end som så.

Toner eller blækpatroner

Vi kan starte med at komme lidt ind på farven. Til at farve det papir, man udskriver på en printer, bruges enten blækpatroner eller toner. Mens toner tilhører sig laserprintere, fungerer blækpatroner kun til blækprintere. Få for eksempel Hp CF410X toner i en uoriginal, men billig udgave. Den virker lige så udmærket som den originale og er kompatibel med en stribe af Hp laserprintere.

Papirmængde og -størrelse

Papiret er næst i vores gennemgang af printerudstyr. Papiret er rimelig enkelt at gå til. Man kan nemt finde pakker med kopipapir i butikkerne. Du skal bare vælge en pakke og tage den med hjem. Selvom papiret måske ikke kræver de heftigste overvejelser, gør mængden. Du gider sandsynligvis ikke køre efter yderligere kopipapir hver uge. Det vil altså være en fordel at købe mange pakker ad gangen. Derudover skal du gøre op med dig selv, om du kun behøver A4-papir, eller om A3-papir også kunne få en plads i printeren.

Printer efter behov

Det sidste, man kan være i tvivl om ift. printere, er hvilken slags printer der skal stå på hjemmekontoret. Du er blevet introduceret for det faktum, at der både eksisterer blækprintere og laserprintere. Er kvaliteten af grafikken på dine udskrivelser meget vigtig for dig, er en blækprinter optimal. Er det mindre betydningsfuldt, og er en hurtig udskrivelse af en masse tekstdokumenter ofte aktuel for dig, kan en laserprinter bedre opfylde dine behov. På blækprintere er bogstaverne på de udskrevne dokumenter nemlig sjældent skarpe i lige så høj grad som ved laserprintere.