Sådan bliver I klar til jeres babys ankomst

At blive forældre er et stort skridt for ethvert par, og det kan ofte være både spændende og skræmmende. Men når først de første udfordringer er overvundet, kan det at få sit første barn være en af de største oplevelser i livet. At se sit barn vokse og udvikle sig, opleve dets første milepæle og mærke den ubetingede kærlighed, det har til jer som forældre, er alle uforglemmelige øjeblikke. Desuden kan det at blive forældre også ændre dynamikken i et forhold og bringe par tættere sammen, når de arbejder som et team for at tage sig af deres barn. Selv om forældreskab helt klart kommer med sit eget unikke sæt af udfordringer, kan det også give glade minder, som vil vare hele livet. Alt i alt er det at få sit første barn en smuk rejse, som helt sikkert vil sætte sit præg på ethvert pars liv. Men hvordan bliver man klar til sit barns ankomst? Dette kan i få svaret på i denne artikel, hvor vi også giver jer et par gode råd til hvad i endelig ikke må glemme.

Sørg for at have alt på plads et par uger inden termin

Det lyder måske optimistisk, men ved at have alt babyudstyr, tøj, bleer og andet klar, et par uger før terminen, vil gøre at i kan slappe helt af de sidste par uger og nyde tiden sammen, inden jeres liv kommer til at forandre sig for altid. Det er den sidste tid i har sammen alene som par, i meget lang tid, så det kan være en god mulighed for at nyde og støtte hinanden mens i forbereder jer mentalt på at baby kommer. Hvis i ikke helt ved hvad i skal have styr på, kan i med fordel tjekke babyraad ud, for at finde inspiration og idéer. Ved at være forberedt inden terminen og i god tid endda, kan give jer mere ro og balance.

Hav jeres netværk på standby

Når det er tid til at køre på sygehuset for at føde, så er det en stor fordel at have venner og familie klar, til at støtte jer, når barnet er født og det er tid til at skulle hjem fra sygehuset igen. Derfor kan det være en god idé at sørge for, at have en telefonliste til rådighed og eventuelt også have aftaler på plads, for hvilke familiemedlemmer der skal komme med mad i de første par uger. Det kan være en stor hjælp i sig selv.