Sådan får du tid til at lave mad i en travl hverdag

Når du har meget at se til i din hverdag, er det helt naturligt, at der ikke er så meget tid til madlavning hver dag. Men hvis du er træt af nemme løsninger og take-away, så findes der alligevel nogle tips til at få tid til det.

 

Prøv dig frem med en måltidskasse

 

Det bliver mere og mere populært at lave mad fra en måltidskasse. Det er en løsning, der gør det både mindre tidskrævende og nemmere at lave mad. Når du modtager en måltidskasse hver uge, så slipper du for selv at finde på måltider, hvilket ofte er noget af det, der tager længst tid.

 

Desuden behøver du ikke at bruge tid på at handle ind. Det vil sige, at du blot skal følge en opskrift. Det er en rigtig smart løsning, hvis du lever en travl hverdag, men alligevel gerne vil spise hjemmelavet mad hver dag.

 

Måltidskassen du bestiller, varierer fra uge til uge, så du får samtidig en masse inspiration til nye måltider. Hvis ikke du har lyst til at bestille en måltidskasse hver uge, er det noget, der er rart at gøre en gang imellem for at spare lidt tid.

 

Find inspiration til nemme retter

 

Hjemmelavet mad behøver ikke at betyde, at det er noget, der tager lang tid og er kompliceret. Der findes nemlig masser af nemme retter, der tager et sted mellem 15 og 20 minutter at lave. Det handler bare om at finde dem.

 

Hvis du er tom for idéer, hjælper det at søge noget inspiration. Det kan du f.eks. gøre på diverse madblogs, i madmagasiner eller rundt omkring online. Der er rig mulighed for at finde nemme og lækre opskrifter.

 

Lav en simpel madplan

 

Hvis du hver dag bruger meget tid på at finde på et aftensmåltid, så er det en fordel at slå det sammen og lave en madplan for en hel uge ad gangen. Så er det nemlig ikke noget, du behøver at tænke over hver dag.

 

Hvis du har en tendens til, at du ikke altid ved, hvad du har lyst til at spise på dagen og derfor har det svært med madplaner, så findes der også en løsning. Du behøver nemlig ikke vælge en ret til hver dag. Du kan i stedet på syv lækre og nemme retter og så beslutte i løbet af ugen, hvornår du vil have hver ret.