Sådan kommer du i gang med at sejle som nybegynder

Drømmer du om at komme i gang med at sejle i din fritid? Der er intet som at ligge ude på vandet i en båd en hel sommerdag, så det er bestemt ikke nogen skidt idé at begynde på.

 

Til gengæld kræver det en del forskellige forberedelser at komme i gang. Det bliver du meget klogere på her.

 

Find en passende båd

 

Det er naturligvis nødvendigt med en båd som det første. Der findes rigtig mange forskellige både, så det er ikke altid lige nemt at finde den helt perfekte. Du er nødt til at tage stilling til, hvilken type båd og hvad størrelse du er til. Vil du gerne have en lille speedbåd? Eller er du mere til et klassisk sejlskib? Der er mange muligheder, men det hjælper at kigge på forskellige typer for at få en bedre idé om, hvad der er noget for dig.

 

Tag et kursus i sejlads

 

Hvis du aldrig rigtig har prøvet at sejle en båd før, så er det nødvendigt med et kursus, hvor du lærer alt, hvad der er nødvendigt. Der findes forskellige kurser alt afhængig af, hvilken type båd du sejler i. Men når først du har et kursus, er du klar til selv at sejle ud og blive endnu bedre.

 

Sammenlign priser på marinediesel

 

Når du begynder at sejle, er det værd at bruge noget tid på at tjekke brændstofpriser. Hvis du sørger for at sammenligne priser, finder du nemlig den allerbedste pris. Hvis du begynder at sejle meget, gør det bestemt en forskel, hvis du finder noget brændstof, der er billigere end noget andet. Marinediesel finder du flere forskellige steder, men før du vælger en forhandler, så tjek priser andre steder også.

 

Hav styr på din sikkerhed

Det er altid vigtigt at have styr på sikkerheden, når du tager ud og sejler. Du lærer på et kursus, hvad der er vigtigt at tjekke, før du sejler. Men derudover er det et must med en redningsvest til alle, der er med ombord. Redningsveste kommer i mange forskellige designs og typer, men det handler om at finde nogle, der er så behagelige som muligt.

 

Sejlads er ikke farligt som sådan, hvis bare du har styr på din sikkerhed. Det tager ikke ret lang tid at tjekke op på den, før du sejler, så det er altid værd at bruge nogle minutter på.