Sådan kommer du i mål med dit næste gør det selv-projekt

Gør det selv-projekter kan være noget af det mest givende, når det kommer til boligprojekter. De kan dog samtidig også gå hen og blive noget af det mest frustrerende. Udfaldet afhænger i næsten alle tilfælde af resultatet. Bliver det et vellykket gør det selv-projekt, føles det for det meste givende. Det giver en stolthed af at have udrettet noget på egen hånd, og du sætter derfor endnu mere pris på det endelige resultat. Hvis projektet derimod går i vasken, står du ikke tilbage med andet end frustration. Derfor får du i de følgende to afsnit et par tips og tricks til, hvordan dit næste gør det selv-projekt forhåbentligt kan blive en succes.

Få styr på dine materielle hjælpemidler

Det er ligegyldigt, hvor dygtig en gør det selv-håndværker du er, hvis dine værktøjer og andre materielle hjælpemidler ikke fungerer. Hvis din boremaskine eksempelvis bliver ved med at gå ud, eller din minigravers skovl er knækket. Disse små ting skal der simpelthen bare være styr på, og det kræver oftest blot en lille indsats fra din side, for at få styr på det. Hvis det eksempelvis er minigraveren, der er problemer med, kan du finde beco skovle til minigraver her.

Fokusér på dine styrker og anerkend dine svagheder

Bare fordi det er et gør det selv-projekt, behøver du ikke lave alting selv. Det er almindeligt, at alle håndværkere har sine styrker og svagheder. Hvis du derfor skal i gang med et stort projekt, som kræver en række forskellige kompetencer, bør du derfor ikke forsøge dig med at lave det hele selv. Så er det bedre, at du får hjælp af venner eller en professionel, som har de nødvendige kompetencer. På den måde får du også mere tid til at fokusere på de dele af projektet, hvor dine styrker ligger. Og du får skabt et bedre slutprodukt.