Styrk fællesskabet med teambuilding

15. juli 2021

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på teambuilding, og hvordan teambuilding kan være medvirkende til at forene, styrke og gavne fællesskaber. Det er både i forhold til uddannelser, arbejdspladser og andre organisationer, hvor det er vigtigt, at fællesskabet bliver prioriteret.

Men hvordan kan det egentlig være? Dette vil du blive klogere på i de nedenstående afsnit, hvor du vil blive præsenteret for, hvorfor teambuilding kan være medvirkende til at gavne fællesskabet i forskellige organisationer og sammenhænge.

Hvad er teambuilding?

Teambuilding kan i teorien være alt, hvor der er tale om samarbejde blandt de involverede parter. Det kan være alt fra kommunikationsøvelser til at klare en praktisk opgave på tid. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad teambuilding indebærer.

Der findes utallige former for teambuilding, der passer til forskellige interesserer og aldersgrupper. Det er helt op til dig at vurdere, hvilken form for teambuilding der passer bedst til jeres situation.

Hvad kan man få ud af teambuilding?

Der er flere fordele ved at benytte sig af teambuilding. Først og fremmest så handler det om konteksten. Skal teambuilding bruges til, at de involverede parter kan lære hinanden at kende, fordi de alle sammen er nye på området? Det kunne eksempelvis være i forbindelse en uddannelsesstart.

Det kan også uden problemer foregå på en arbejdsplads, hvor de involverede parter kender hinanden i forvejen. I sådan en sammenhæng kan teambuilding bruges til at understøtte væsentlige aspekter i hverdagen.

Det kan blandt andet være den interne kommunikation mellem medarbejderne, der skal optimeres. I den forbindelse fungerer teambuilding som en form for læring eller kursus, hvor de involverede parter ikke nødvendigvis føler, at der er tale om læring – men nærmere underholdning.

Teambuilding er altså en god måde at optimere forskellige aspekter i hverdagen på en utraditionel og underholdende måde.